BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 3, 2012

PB : KESIHATAN , KECANTIKAN, KEYAKINAN


Jika dilihat pada tajuknya, dengan 1 produk kita boleh mendapat 3 manfaat. PB adalah corset SUPERBRAND yang mempunyai teknologi Far Infrared Rays di setiap bebenang. Selain itu juga, paling penting, PB mendapat pengiktirafan antarabangsa, ACA (American Chiropratic Association). Pengiktirafan daripada Pakar Sakit Belakang daripada USA, Qubec dan Kanada. Fabrik Akwatek dan Akwadyne yg selalunya di gunakan untuk baju angkasawan Fabrik yang boleh menstabilkan suhu badan. jika suhu persekitaran panas, PB boleh menyejukkan badan. Jika suhu persekitaran sejuk, PB boleh memanaskan badan si pemakai.

Paling best sekali, PB ni Lifetime Warranty!!!! maksudnya, sebarang kerosakan boleh di repair secara PERCUMA weeeeee! best nyaaaaaa ;)


PB memberi fokus kepada kita seperti dibawah :




70% untuk KESIHATAN
  1. Mengesan , mencegah dan merawat Barah Payudara.
  2. Membantu melancarkan saluran darah arteri, kapilari dan pembuluh utama.   
  3.  Menstabilkan kitaran haid yang sesuai.
  4.  Membetul dan memulihkan sistem saraf.
  5.  Membetul dan memulihkan sistem pernafasan.
  6.  Membantu meningkatkan metabolisme.
  7.  Mengurangkan lemak, bahan kimia,toksin & asid dalam darah.
  8.  Mengeluarkan peluh asid dalam tubuh badan.
  9.   Menggalakkan tumbesaran lebih teratur dan sempurna.
  10.  Mencegah pertumbuhan bakteria.
  11.  Menghilangkan rasa sakit pada tubuh.
  12.  Mencegah kulat dan fungus pada bahagian sulit wanita.
  13.  Menghilangkan bau badan.
  14.  Membersihkan aliran udara.
  15.  Mengawal keputihan.
  16.  Menstabil dan mengekalkan suhu badan yang sesuai.
  17.  Membantu merawat sakit kepala yang teruk (migrain).
  18.  Mengaktifkan air dalam badan.
  19. Menstabilkan hormon wanita ditahap yang sesuai.
  20. Mengukuh & membetulkan kedudukan rahim.
  21. Melambatkan proses menopus.
  22. Melambatkan proses penuaan (awet muda) 


30% untuk KECANTIKAN


  1.    Membentuk saiz payudara yang sesuai & mempesona.
  2.    Memberi kesan serta-merta apabila memakainya.
  3.    Mencerahkan pigmen puting agar kelihatan segar.
  4.     Memantapkan payudara dan punggung (tidak lanjut atau jatuh).
  5.    Menghasilkan payudara yang tegang dan gebu.
  6.   Melangsingkan dan membentuk kontur pinggang yang ramping.
  7.   Mengempiskan perut yang buncit serta membentuk susuk tubuh yang menarik.
  8.   Membesarkan serta membentuk dada dan punggung pada saiz yang sesuai (jika terlalu kurus).
  9.  Membentuk potongan badan yang sesuai dipadankan dengan semua jenis pakaian.
  10.  Memberi lebih keyakinan untuk menghadiri apa jua majlis atau acara.  


Apabila PB fokus kepada kesihatan 70%, kecantikan 30% maka secara automatiknya keyakinan akan melonjak kepada 100%...!!!!




HAYATI MAHALI :  013 758 3099

Friday, November 2, 2012

PREMIUM BEAUTIFUL



"SHARING IS CARING".....ungkapan yang selalu diucap jika mahu berkongsi sesuatu dengan orang lain. So sebab saya caring dengan anda semua, saya nak sharing sesuatu yang mungkin membantu tahap kesihatan dan juga kesihatan anda semua...

LET'S CHECK IT OUT!!!!......

produk ini dikenali sebagai "PREMIUM BEAUTIFUL CORSET @ PB" terdiri daripada 3 bahagian :

  1. Long Bra (Coli Panjang)
  2. Long Girdle (Seluar Dalam Panjang)
  3. Waist Nipper (Bengkung)



Long Bra

CIRI-CIRI DAN FUNGSI:


  1. cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan payudara.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetapkan dan menyokong payudara
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan lagi kedudukan kontur payudara.
  4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan menbantuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahangian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang dan turut mengatsi masalah badan besar.
  6. Rekaan bentuk "U" pada bahagian belakang coli bukan sahaja data menguruskan badan, malah menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan lagi keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anada membuat penyelarasan yang sesuai.





Long Girdle


  1. 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan bersepihan, mangagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempersona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama dapat menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada selitar peha membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. penggunaan renda yang fleksibel mengelakkan perassan yang tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.





Waist Nipper

  1. 7 batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuatkan lagi pengagihan lemak pada bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.


So, macam mana. terbukti produk ini mempunyai ciri-ciri yang tersendiri. dengan produk ini juga tidak memerlukan "crash diet" atau tahan lapar untuk mendapatkan bentuk tubuh yang ideal dalam masa yang sama meningkatkan lagi kesihatan kita.


jangan melengah, dapatkan produk ini segera untuk kehidupan yang leih SIHAT & MENAWAN.



*sumber dipetik dari blogger yang sudah berjaya dengan PB.










Monday, January 16, 2012

Bersawang sudah.......

Selamat malam Malaysia....

Lama rasanya tak menjengah BELOGKU ini.

Nasib password dah remain dekat laptop...kalau tidak......selamat jalan romeo.....

Apa ye nak tulis dalam BELOGKU ni...tak tahu nak update ape...no idea...

Tak ape la...ni kira salam pengenalan kepada "2012"....

just intro je...test power kata orang......

Ok la....lain masa kita bersua lagi je......

SAYA JANJI AKAN DATANG MELAWAT AWAK SELALU YE......(*___*)

Wednesday, April 6, 2011

Setibanya d'UTM : Part 3

selamat petang malaysia....

seperti yang dijanjikan, ini story terakhir berkenaan cuti-cuti UTM..

ok hari terakhir diisi dengan tidur smpai matahari naik menyapa bumi..hahha.bukan ape nak cover tido malam yang tak cukup..sebenarnya ade satu lagi hajat yang belom tertunai..agak-agaknye sempat tak ye.???

tepat jam 11.00 pagi, mata aku dah tak tahan nak terbuka je..pening kepala pon ade juga..aku pun menggagahkan diri untuk bangun mengemas..uppppsss..mananye kata nak balik kl subuh-subuh..dah la canang kat semua orang..adooiii..tengok-tengok membuta lagi..

tuan punye bilik pon  bangun beberapa minit kemudian.. dengan selamba dia bertanye CC :  nak pi makan mee rebus dak?..

mak aii dia ingatla ape aku kata semalam..jawapannye ialah....

HM :jommmm...amk pi mandi lekas...!!..

wahahahhaha...finally dpat makan mee rebus hj wahid...kat mana???..Plaza Angsana la weyyyy....dan sekali lagi perjalanan untuk pulang ditunda lepas asar..hehehe..
kami pegi berdua aje..yang lain dah pegi makan kat arked..jadi la dari tak dapat makan langsung..

perjalanan mengambil masa dalam 25 minit kot..sampai je kedai tersebut..orang dah beratur panjang laa..meja pon penuh..tapi dengan kuasa mata aku yang tajam ini..dapat satu meja betul-betul depan kedai..caya laa..yang bestnye HJ WAHID sendiri yang buat mee rebus petang tu....

ok CC tolong jaga meja then aku pegi beratur..sampai giliran aku nak order..

HM: pakcik bagi saya biase satu special satu...

HW: ok..

hahaha..yang special tentula untuk aku..bezanya mee banyak sikit je..harga pulak beza RM 1 je..ade satu peristiwa masa makan kat situ..tapi tak perlu la cite nanti berjela-jela pulak..habis je makan ronder-ronder kejap dalam tu..ok tak ade ape-ape yang nak dibeli..terus pulang ke UTM..

dalam perjalanan pulang hujan pulak turun..dengan kilat semua ade lah..pakej..hahah..sekali lagi perjalanan tergendala dan decide untuk bergerak bila hujan dah berhenti dalam pukul 6.00 petang..seterusnya beberapa minit kemudia di dalam bilik..tetiba CC bersuara..

CC : atin jak pi makan pisang goreng kat taman u..
HM : errrmmmmmm(berfikir sejenak)...ok jomm...

mak aii..dengan terkluarnye keputusan itu bererti yang aku memamng susah dan berat hati nak meninggalkan UTM ini..bila dah sampai warung goreng pisang si Atin rupenya tapau jek..dorang berkejar-kejar nak pi karoake rupenya..hampeh toll..yang datang melepakkan diri adalah YY,CKG,FF,SS & FK..fuhh makin lama la duduk kat situ..

tanpa diduga suara ini kedengaran...
FK : balik dengan aku je la esok pagi..
HM : oh tak boleh..aku mesti jugak balik nih....
hahah..ayat yang sama jugak keluar,,baliknye tak jugak...

habis makan dorang pegi JJ pulak..join je la..alang-alang keluar singgah la selagi boleh..azan magrib berkumandang,,kami sudah berada di persekitaran UTM..sebak pulak hati nak meninggalkan UTM nih..entah bila lagi nak datang kan..

berehat seketika sebelum memulakan perjalanan..ok..tiba masanya mengucapkan selamat tinggal..pegi la ke blok sebelah sana dengan hati yang berat..ketuk pintu sorang cakap "nak balik dah"..nasib air mata tak bercucuran jatuh ke bumi..hahaha
cuba teka apa yang terjadi...jengjengjeng!!!!!...

FF : jom makan char kuey teow kat pesta konvo..
HM : alaaaaa...nak ikot juga...
FF : jom je la..
HM : tapi aku nak balik dah..
FF : kejap je..
HM : ok..

makkkk toolooonggg...bile aku nak gerak balik nih...????memandangkan aku tak melawat lagi pesta konvo tu..terima je la ajakan mereka..buat kali terakhir lepak bersama..ternyata memamg lmbat la aku smpai rumah...

ok..kali ini betul-betul aku nak balik..selesai makan..salam,peluk cium semua...dengan segala hormatnye aku meninggalkan bumi UTM tepat jam 9.00 malam..seribu kenangan aku bawa pulang untuk diabadikan dalam koleksi foto bersama-sama teman...terima kasih kepada mereka yang sudi menjemput aku ke MAJLIS REUNION PALAPES B-18 2011...

...SEMOGA KITA BERTEMU KEMBALI...


...CauCinCau...


Thursday, March 31, 2011

Setibanya d'UTM : Part 2

hallooo....

ini sambungan pada entry yang lepas ye kawan-kawan. hari ke 2 berada di Utm bermula dengan perlawanan bola jaring sempena pesta konvo UTM ke 46. Game dijangka start pukul 8. biasa la kitorng yang dah dilatih untuk punctual ini datangla before pukul 8. nak dijadikan cerita 2 jam kitorang tunggu. si urus setia nin tak muncul-muncul..berkali-kali dah call. tak datang juge..bila dah smpai alasan dia bagi kate ade masalah teknikal..ktorng ni dah angkut beg bagai nak balik, nasib dihalang oleh dak-dak science sport yang baik hati. kumpulan yang bertanding hanya 3 group je..2 daripanya adalah dak-dak science sport. so x tak yah cite panjang kitorng mendapat tempat ke 3 daripada 3 kumpulan..hampeh tolll...


Congrates to Scout B-18 yang konvo pd sesi kali ni  

selesai pertarungan, masing-masing lapa. berkunjung la ke mcD lebuhraya skudai-pontian...kat mana tu????..mcD yang dekat shell tu daaa...smpai situ pon kena tunggu juga..kejenye menunggu je dari pagi smpai petang.. kena tunggu sebab belum masuk waktu mc value lunch..macam nak tunggu azan zohor la pulak..tepat pukul 12..screen board dah bertukar pada menu mc value lunch..nerpusu-pusu oarng baris..pendekkan cerita la...oder punye order, si kakak ni tak key in masuk mc flurry oreo, tapi dia ingt aku order bende tu..hmmm...untung si oly dpt makan mc flurry free...sejam lebih gak la lepak kat situ....balik bilik mandi dan booommmm....tidooooo....


jom lunch

aktviti pada waktu petang pulak..berkunjung ke rumah baru fareez dan dahlia...mereka dah pindah kat tmn u..masa mula-mula kawen duduk kat bandar baru uda..jarak yang jauh untuk g kelas yang buat dorang pindah kot...tapi kawasan dia sunnguh menyeramkan bila waktu malam sebab hujung sangat.. suasana rumah baru ok sikit tak sesak macam rumah lama..dahlia dah pregnant 5 bulan, tapi aku tengok xde gaya orang pregnant sebab perut dia tak nampak sangat dan dahlia ni jenis yang lasak sikit..tak tau la anak dorang camne nanti...ok masa untuk balik..sebab mlm nti aku majlis reunion..tak sabar nak jumpe dorang...(o_0)

baik la..waktu malam pun telah tiba..masa untuk bergerak ke lokasi yang dijanjikan iaitu JB CATERING..program dinamakan sebagai REUNION PALAPES BATCH 18 2011. pengarahnya ialah Lt. M Rafidatul a.k.a cikgu..sape-sape je la kat utm ni kalau nak berkonvoi mesti kumpul kat Shell..so semua dah datang, perjalanan dimulakan dan diketuai oleh WJE 5801 iaitu kereta aku..oh lupa nak cakap..tetamu terhormat kami ialah ketua jurulatuh palapes utm iaitu Lt Kol Samsudin dan isteri..terima kasih tuan sebab sudi datang..jurulatih yang lain semua sibuk..


restoran baru- berdekatan stadium larkin

sampai je lokasi..gelap semacam je tempat dia..tutup lampu sebab earth hour ke???semua dah pelik..call restoran tak de yang pick up..pegi tanye pak guard kat situ rupanye dah pindah kat tempat baru iaitu berdekatan stadium larkin..cissss...hangin jek semua orang..lama gak la tunggu...satu kereta pergi survey dlu..bila dah kompem semua jalan menuju jalan yang benar,,,hahhaha...


ni restoran lama dekat Tmn Merdeka

mencabar jugak la perjalanan..almaklum la makan free...semua dah selamat tiba cuma lmbat skit dari aku..hahah..jalan mana ntah dorg lalu..aku orang pertama masuk..fuhhh..mereka dah reserve satu site untuk kami...yeeeaaa....semua dah duduk, ade ucapan sikit dari Lt. M Aizat a,k,a Pisang dan diikuti bacaan doa oleh Lt. M Azhar Zikry a.k.a Abu..sesi menjmau selera bermula...pakat amek makanan tak ingat dunia..kambing bakar laku sungguh..menu lain ade ayam panggang, roti jala, mashed potato, fruit salad dll..sambil-sambil tu yang membawa DSLR menjalankan tugas merakamkan detik-detik indah pada malam tu..semakin ramai yang mempunyai DSLR.asalnya Lt.M Faris Nordin je yg ade bende tu..alih-alih yang lain pon terpengaruh..


gambar hiasan dr pak google

kt situ ade disediakan set karaoke..diorg ni pantang nmpak karoke free,,laju je sambar mic..penyani malam tu adalah Lt. M Ridzuan a.k.a Wak Dol, Lt. M Mustaffa Kamal a.k,a Tapo dll..set karaoke boleh bekerja smpai 11.15 malam saja..bosan dah lama-lama, orang yg sama je melalak..yg bestnye ade org tujukan lagu tuk aku..hehehe..thanks Lt.M Azhar Zikry dan Lt. M Ahmad Farhan..lagu Sejati yang diubah lirik kepada Hayati..best sangat malam tu..macam jejak kasih pulak..berpeluk-peluk sakan mereka semua...

aktiviti diakhiri dengan sesi bergambar..alah lupa nak save dr facebook..nanti la aku update ye...perpisahan berlaku di JB CATERING...rindu bertandang kembali pada 59 orang yang hadir malam tu...ramai jugak yang datang....makan free memang begitu gayanya...bila la boleh ketemu kembali....yang lain maybe balik terus UTM tapi aku dan beberapa orang ni singgah Tmn U cari bilik karaoke..hahahah...

korang semua sentiasa dalam ingatan

ok la esok-esok aku update pulak hari terakhir dimana banyak kali aku tangguh nak balik..tunggu kisah selanjuntnya dalan Setibanya d'UTM : Part 3.....
 
...CauCinCau...