BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 21, 2010

1st bebelan.....

salam 1 Malaysia....

wiihhuuu,,rasanya dah lama x masuk laman ni..nyaris2 terlupa password..
selama 3 minggu kot aku off dr online..penuh sudah inbox kt email aku ngan job2 kosong..tp semua tu dah lepas kot date dia..

kita imbas balik ape dah aku buat slama 3 minggu yg lalu..
21/5: berada di UTM untuk menjalani latihan tempatan sebelom bergerak ke USM Penang utk pentauliahan...
haha..macam biasa, klu dah start training..rutin setiap pagi adalah PT pagi..perhh..first day memang best..tapi langit tak selalunye cerah..next day dan seterusnya PT pagi tetap berjalan dengan lasaknye bila di 'take over' oleh Y.O dan Kapten Ismadi,,,
tu bru cite PT pagi..after PT..lagi best punye training...nak tau ape????..hohoohh... KAWAD..habis semua orang dok merungut..sebab semua tak suke kawad..siap ade audition tok pilih sape masuk 1st atau 2nd detachment..haha..kelakar tol..nasib aku berada di 1st detachment..haha..kena perform baik punye la...tak bleh la nak menuang sangat..penat tu tak perlu nak cakap kat sini..dengan panas nye..hujan jangan cakap la..tak pernah turun kot..muka pon masing-masing dah macam daging panggang...
kawad kaki berlangsung dari pagi dan disambung semula pada petang hari...ni gara-gara perbarisan timbalan komandan tuk 2 orang pegawai staff yang dapat pingat iaitu Kapt Dr Azli dan Mej Wan..tp takpe..semua tu untuk persediaan masa kat USM nanti...
dah penat-penat kawad..malam plak ade rowcall..perghh...part ni yang paling aku dan yang lain kot tak suke..sebab Y.O amek..ingatkan latihan tempatan takde rowcall..ade jugak tu..tak kisah la tujuan rowcall pon tok check budak-budak cukup ke tak...lepas settle lapor kt Y.O..bende pertama kitorang akan buat adalah front support...wah tiap-tiap malam kena..ade extra PT plak malam-malam kan..dalam pada tu jarang rasanya ladies wat sit-up pakai baju kurung..tapi nak tak nak kena gak wat..huh..penat nk jaga kain supaya tak terselak..
malam-malam kami semua terisi dengan extra PT..dan juga champret (btol kot ejanye nih)..macam-macam ragam ble suh champret tu..sampai junior pon bleh sampai dulu dari senior,,punye la sakit hati..
tapi yang tak bleh dilupakan apabila disuruh berlari dalam masa 10 minit kot pusing KTDI..punye la sakit hati ngan "beliau" kitorg nekad tok menipu malam tu ngan lari pusing kolej 11 je..hahaha..berjaya dilakukan tp terlebih ckit masa..ok la tu kata pusing KTDI..bukan tu je before tu..Kapt Ismadi ade maek satu malam tu then dia bwa ktorg lari satu UTM..sorang pon tak bleh tertinggal..misi malam tu berjaya walaupun kak wani macam nk pengsan lari malam tu...well done squad....hahahahahaaha...memang kalau malam tu aktivitinye lari je la.katanya tok build fitmess masa kawad nanti..whatever la..dalam hati tuhan je yang tahu bertapa penuhnye sumpahan pada mereka-mereka tersebut....

huh..penat dah la nk taip banyak-banyak nih...sambung sok plak la...
hopefully tak lupe password lagi...GUD NITE SEMUA....!!!!

2 comments:

N@d0x $i k0d0x said...

seb bek aku takde malam yang korg kene lari ngn kptn Madi tu...klu tak aku akan jadi mayat hahahah

Hyattie Mahali said...

hahaha....mlm tu mmg aku lari xingt org dah..semua dok maki hamun je sape yg xmo lari..nasib baek semua kuatkan mental..