BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, February 22, 2011

Manager Dimalukan

Haiii...

seorang manager telah dimalukan oleh aku hanya kerana tarikh yang tercatat dalam minit meeting. manager tersebut tersangat la malu kerana yang tegur beliau adalah director company. aku dapat cerita ni dari supervisor aku. bila dia dengar manager ni cerita masalah yang aku buat dia, supervisor aku senyum je. kemudian dia tanya "kenapa u tak review dulu before hantar??". kemudia manager ni jawab " i ingat dah ok la so proceed je la." so aku cakap la kat supervisor aku, "dia yang suruh tukar all the date, i tukar la."


masalahnya kat sini, banyak kali set date untuk meeting berubah-ubah. aku jadi pening kejap-kejap tukar. stress aku. sampai la hari terakhir aku kat situ baru dapat tarikh yang sesuai, itu pun silap-silap tukar lagi. maybe time tu yang berlaku masalah. tak tahu lah. kalau manager tu nak marah mesti dia dah panggil aku. tapi tak ade la pulak. sesuai la dengan nama jabatan pengurusan risiko, so orang-orang yang bekerja kat situ berisiko kena penyakit stress.

alamak..tengah aku nak tulis entry ni, manager tu datang pulak. aku buat bodoh je tak pandang dia pon. then dia tegur aku..nak tergelak besar aku..dah ok kot..whatever la bukan aku kerja dengan dia lagi pun.



lumrah orang bekerja, begitu la.
kadang-kala ade juga buat silap, tapi bukan semedang je buat silap kan.
kadang-kala kena tegur, bukan semedang kena tegur.
yang penting tingkatkan prestasi dan kurangkan kontroversi..


...CauCinCau...

0 comments: