BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 31, 2011

Setibanya d'UTM : Part 2

hallooo....

ini sambungan pada entry yang lepas ye kawan-kawan. hari ke 2 berada di Utm bermula dengan perlawanan bola jaring sempena pesta konvo UTM ke 46. Game dijangka start pukul 8. biasa la kitorng yang dah dilatih untuk punctual ini datangla before pukul 8. nak dijadikan cerita 2 jam kitorang tunggu. si urus setia nin tak muncul-muncul..berkali-kali dah call. tak datang juge..bila dah smpai alasan dia bagi kate ade masalah teknikal..ktorng ni dah angkut beg bagai nak balik, nasib dihalang oleh dak-dak science sport yang baik hati. kumpulan yang bertanding hanya 3 group je..2 daripanya adalah dak-dak science sport. so x tak yah cite panjang kitorng mendapat tempat ke 3 daripada 3 kumpulan..hampeh tolll...


Congrates to Scout B-18 yang konvo pd sesi kali ni  

selesai pertarungan, masing-masing lapa. berkunjung la ke mcD lebuhraya skudai-pontian...kat mana tu????..mcD yang dekat shell tu daaa...smpai situ pon kena tunggu juga..kejenye menunggu je dari pagi smpai petang.. kena tunggu sebab belum masuk waktu mc value lunch..macam nak tunggu azan zohor la pulak..tepat pukul 12..screen board dah bertukar pada menu mc value lunch..nerpusu-pusu oarng baris..pendekkan cerita la...oder punye order, si kakak ni tak key in masuk mc flurry oreo, tapi dia ingt aku order bende tu..hmmm...untung si oly dpt makan mc flurry free...sejam lebih gak la lepak kat situ....balik bilik mandi dan booommmm....tidooooo....


jom lunch

aktviti pada waktu petang pulak..berkunjung ke rumah baru fareez dan dahlia...mereka dah pindah kat tmn u..masa mula-mula kawen duduk kat bandar baru uda..jarak yang jauh untuk g kelas yang buat dorang pindah kot...tapi kawasan dia sunnguh menyeramkan bila waktu malam sebab hujung sangat.. suasana rumah baru ok sikit tak sesak macam rumah lama..dahlia dah pregnant 5 bulan, tapi aku tengok xde gaya orang pregnant sebab perut dia tak nampak sangat dan dahlia ni jenis yang lasak sikit..tak tau la anak dorang camne nanti...ok masa untuk balik..sebab mlm nti aku majlis reunion..tak sabar nak jumpe dorang...(o_0)

baik la..waktu malam pun telah tiba..masa untuk bergerak ke lokasi yang dijanjikan iaitu JB CATERING..program dinamakan sebagai REUNION PALAPES BATCH 18 2011. pengarahnya ialah Lt. M Rafidatul a.k.a cikgu..sape-sape je la kat utm ni kalau nak berkonvoi mesti kumpul kat Shell..so semua dah datang, perjalanan dimulakan dan diketuai oleh WJE 5801 iaitu kereta aku..oh lupa nak cakap..tetamu terhormat kami ialah ketua jurulatuh palapes utm iaitu Lt Kol Samsudin dan isteri..terima kasih tuan sebab sudi datang..jurulatih yang lain semua sibuk..


restoran baru- berdekatan stadium larkin

sampai je lokasi..gelap semacam je tempat dia..tutup lampu sebab earth hour ke???semua dah pelik..call restoran tak de yang pick up..pegi tanye pak guard kat situ rupanye dah pindah kat tempat baru iaitu berdekatan stadium larkin..cissss...hangin jek semua orang..lama gak la tunggu...satu kereta pergi survey dlu..bila dah kompem semua jalan menuju jalan yang benar,,,hahhaha...


ni restoran lama dekat Tmn Merdeka

mencabar jugak la perjalanan..almaklum la makan free...semua dah selamat tiba cuma lmbat skit dari aku..hahah..jalan mana ntah dorg lalu..aku orang pertama masuk..fuhhh..mereka dah reserve satu site untuk kami...yeeeaaa....semua dah duduk, ade ucapan sikit dari Lt. M Aizat a,k,a Pisang dan diikuti bacaan doa oleh Lt. M Azhar Zikry a.k.a Abu..sesi menjmau selera bermula...pakat amek makanan tak ingat dunia..kambing bakar laku sungguh..menu lain ade ayam panggang, roti jala, mashed potato, fruit salad dll..sambil-sambil tu yang membawa DSLR menjalankan tugas merakamkan detik-detik indah pada malam tu..semakin ramai yang mempunyai DSLR.asalnya Lt.M Faris Nordin je yg ade bende tu..alih-alih yang lain pon terpengaruh..


gambar hiasan dr pak google

kt situ ade disediakan set karaoke..diorg ni pantang nmpak karoke free,,laju je sambar mic..penyani malam tu adalah Lt. M Ridzuan a.k.a Wak Dol, Lt. M Mustaffa Kamal a.k,a Tapo dll..set karaoke boleh bekerja smpai 11.15 malam saja..bosan dah lama-lama, orang yg sama je melalak..yg bestnye ade org tujukan lagu tuk aku..hehehe..thanks Lt.M Azhar Zikry dan Lt. M Ahmad Farhan..lagu Sejati yang diubah lirik kepada Hayati..best sangat malam tu..macam jejak kasih pulak..berpeluk-peluk sakan mereka semua...

aktiviti diakhiri dengan sesi bergambar..alah lupa nak save dr facebook..nanti la aku update ye...perpisahan berlaku di JB CATERING...rindu bertandang kembali pada 59 orang yang hadir malam tu...ramai jugak yang datang....makan free memang begitu gayanya...bila la boleh ketemu kembali....yang lain maybe balik terus UTM tapi aku dan beberapa orang ni singgah Tmn U cari bilik karaoke..hahahah...

korang semua sentiasa dalam ingatan

ok la esok-esok aku update pulak hari terakhir dimana banyak kali aku tangguh nak balik..tunggu kisah selanjuntnya dalan Setibanya d'UTM : Part 3.....
 
...CauCinCau...





2 comments:

hazel darwisya said...

yatiii!!! >.<

jb catering tu tempat aku dinner first year dulu.. kalau malam2 best kat citu.. lawa..

oit, link blog aku tu da lam tuka la.. kat sidebar kot tu.. -_-'

http://hazeldarwisya.blogspot.com/

sempena nama bakal anak aku.. >.<

N@d0x $i k0d0x said...

oit yati.....mane citer pasal karok pas habis dinner tu...??? hahaha yang kiter berjimba mlm tu....

p/s aku cam kenal minah kat atas neh...